Dame midtveis i livet. Med tanker og funderinger som jeg avogtil har behov for å skrive ned. Jeg går mye på tur, og tar endel bilder når jeg er ute. Driver også med håndarbeid, både til eget bruk og for salg, så det kommer nok endel av det også her. Ellers så blir det vel noen små glimt fra livet mitt.....ihvertfall de tingene jeg har lyst til å dele med hele verdenlørdag 30. juni 2012

Mennesker eller katter?????

Begynner å lure....etter å ha lagt ut på FB min frustrasjon over naboens katt som kommer inn til meg så fort jeg åpner døra. Det fører til at jeg nå sitter her og ikke kan lufte i det hele tatt. 

De fleste kommer med gode råd, eller sier å så søt den er, du må være snill med den. Men jeg har også mottatt en del meldinger som har vært MYE verre. Jeg har blitt kalt kattemorder, dyreplager, et forferdelig menneske......fra helt ukjente mennesker som ikke aner hvem jeg er.

Kjenner at jeg blir sint når jeg får sånne...og også litt frustrert.

Jeg har ALDRI i hele mitt liv plaget en katt, eller noe annet dyr for den saks skyld. Jeg er redd katter, har vært det fra jeg var liten og en venninne kastet en katt på meg, som klorte meg opp i ansiktet. Jeg ser at de er fine, men det hjelper ikke. Jeg blir kald i hele kroppen når en katt kommer i nærheten av meg, og jeg tør ikke ta i dem. Så det nærmeste jeg kommer å plage en katt er å bruke langkosten til å jage den ut av huset mitt på. Jeg slår ikke etter den, jeg bare "viser vei" med langkosten. 

Og jeg synes faktisk jeg er i min fulle rett til å kunne bruke hagen min og terrassen min uten å måtte holde øye med naboens katt hele tiden. Det er flere katter i nabolaget, og det har aldri plaget meg. Jeg har ikke noe i mot at folk har katt, men synes ikke noen har rett til å påtvinge andre å ha et forhold til deres katt. Hvis man har barn eller hund, så er det jo en selvfølge at man passer på dem, at de ikke går i naboens hage, eller på andre måter plager de som ikke liker det. Hvorfor gjelder det andre regler for katter???? Og hvorfor er jeg så fæl når jeg ikke vil ha katt her???? Det er jo en grunn til at jeg ikke har katt selv. 

Jeg har fått mange råd om hvordan jeg skal unngå at den kommer inn til meg. Ingen av dem har hjulpet til nå. Og for å være ærlig....så synes jeg ikke det er mitt ansvar å holde katten ute, det er eiers ansvar å holde kontroll på katten. Hvordan de skal gjøre det, er igrunnen ikke mitt problem. 


Her ligger den rett utenfor verandadøren min, oppe på en skillevegg. Og der lå den lenge. Mens jeg sitter inne og bare har lyst til å åpne døra og få litt frisk luft inn. 

Men jeg har tydeligvis ikke noe jeg skulle ha sagt. For katten er jo så SØØØØT....

Jeg unner alle som vil å ha en katt, men jeg forbeholder meg også rette til IKKE å ha det, og det inkluderer også naboers katter. De kan godt bruke hagen min som motorvei fra A til B....men huset er mitt, og der vil jeg ikke ha katt. 

SÅ DET SÅ!!!!!

4 kommentarer:

 1. Helt utrolig, Heidi! Først av alt, du skriver utrolig bra, og jeg føler frustrasjonen din, og forstår deg godt.
  De følelsene du beskriver når du møter en katt, er de samme jeg har når jeg møter hunder. Og det verste jeg vet er hundeeiere som sier at "den vil bare hilse!" når jeg ber de holde vekk hunden. På samme måte som jeg forbeholder meg retten til å ikke hilse på fremmede hunder bør du få være i fred for naboens katt. Det er helt vilt at det er du som har et problem, når det er naboen som har katt! Som katteeier selv, kan jeg se utfordringen med å styre hvor en katt går. Mine to store hankatter føler nok de regjerer området her, men det går an å lære en katt hvor den ikke kan gå. Naboen din må være stokk dum! Og siden jeg kjenner deg fra da vi var små, kan jeg skrive under på at du ikke er slem, dum, eller potensiell kriminell! Mine katter er livredde IKEA poser, så da de var små sto det alltid en IKEA pose foran skapet med søppel, da holdt de seg borte. Kanskje du kan ha en papirpose i døråpningen en stund? Stor klem

  SvarSlett
 2. Katten har bare bodd hos naboen en kort stund, så den har nok ikke funnet seg helt til rette ennå. Har en god dialog med naboen, ho er veldig ok hun. vi tar tak i det sammen. Er egentlig mest oppgitt over de som beskylder meg for å være dyremishandler, bare fordi jeg ikke liker katter. Men det er jo de som har et problem. Skal se det løser seg etterhvert her,uten at noen behøver å ty til voldelige metoder:-)

  SvarSlett
 3. Hehe, og jeg som hadde tenkt å fleipe med en kommentar om kattegarn.... Godt jeg lot være, kan tenke meg hva totalt ukjente mennesker kunne funnet på å kalle meg...... :)

  SvarSlett
 4. Tror jeg var lurt at du lot være. Var rimelig heavy noen av de meldingene jeg fikk:-)

  SvarSlett