Dame midtveis i livet. Med tanker og funderinger som jeg avogtil har behov for å skrive ned. Jeg går mye på tur, og tar endel bilder når jeg er ute. Driver også med håndarbeid, både til eget bruk og for salg, så det kommer nok endel av det også her. Ellers så blir det vel noen små glimt fra livet mitt.....ihvertfall de tingene jeg har lyst til å dele med hele verdensøndag 26. februar 2012

Gimping

Sist strikkekafe lærte vi gimping. Hadde aldri prøvd dette før, og det var kjempegøy. Artig teknikk, som jeg nok kommer til å gjøre mer av. Er jo utrolig mye man kan lage med dette, og masse ulike mønster. Jeg har foreløpig konsentrert meg om det jeg tror er grunnteknikken, tenker jeg holder meg der en stund:-)


Når man først skal lære noe, liker jeg å lage noe skikkelig, ikke bare en lapp. Jeg hadde allerede kjøpt inn garn til et tubeskjerf til Silje, så da ble det prosjektet mitt. Det er laget av 5 lengder av 150 cm. Hun ble fornøyd, og det gjorde igrunnen mora også.


Det nederste bildet er helt galt i fargen, men det er lettere å se mønsteret da, sort er litt vanskelig å få vist frem skikkelig.

Silje har vært syk denne helga, med feber og influensasymptomer. Hun er ikke vant med å være så mye i ro, så da satte hun i gang med strikking hun også. Hun strikker ikke noe særlig, men sånn ca en gang i året finner hun ut at hun trenger nytt pannebånd. Så da var det bare å finne garn og pinner.


Hun kom halvveis i går, regner med hun får det ferdig i dag når hun etterhvert står opp:-)

Ellers har jeg fått ferdig 2 par til med de vottene som jeg IKKE skulle strikke flere av. Disse er en miks av dame og herrestørrelse, noen kunder er vanskeligere enn andre:-) 
Har igjen bestemt meg for at nå holder det med dette mønsteret, men må nok øve på NEI-ordet. Er ikke det at det er noe galt med mønsteret, men jeg har så mange vottemønster jeg har lyst til å prøve, så jeg kan nok strikke votter i mange år uten å strikke mer enn et par av hvert mønster. Og det er jo mye mer moro enn å strikke det samme om og om igjen....Nå er det en Mariusjakke som står på programmet. Litt spent på den, siden kunden ville ha i et tynnere garn enn det oppskriften er i. Har funnet en jakke i riktig garn, og får ta utgangspunkt i maskeantallet der. Men liker ikke sånn, blir alltid litt usikker da. Er veldig glad i å strikke etter oppskrifter, med riktig garntykkelse, ikke så glad i å improvisere.....Men det går vel det også.

Været er nydelig, sol og skikkelig vårstemning ute. Må vel se om ikke jeg kan få kommet meg ut en tur i løpet av dagen. Hadde en liten tur på torsdag, hadde tenkt meg en tur i lysløypa. Men der var det speilis, så det ble en liten tur med livet som innsats. Fikk tatt litt bilder, viser ihverfall at det går mot bedre tider, er ikke noe vintermenneske jeg.


Også i hagen går det mot vår, kanskje man skulle begynne å rydde litt i hagen i dag?????


Ha en fin søndag alle sammen:-)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar