Dame midtveis i livet. Med tanker og funderinger som jeg avogtil har behov for å skrive ned. Jeg går mye på tur, og tar endel bilder når jeg er ute. Driver også med håndarbeid, både til eget bruk og for salg, så det kommer nok endel av det også her. Ellers så blir det vel noen små glimt fra livet mitt.....ihvertfall de tingene jeg har lyst til å dele med hele verden



søndag 31. juli 2016

Juli og ferietid

Juli pleier ikke være en veldig produktiv måned på strikkefronten. Ferietid med farting rundt, lange late dager på stranden og varme gode vinkvelder på terassen.....

Men ikke i år. I år har jeg hatt lang ferie, 4 uker faktisk. Og enda skal jeg avspasere 1 uke til, så det blir 5 totalt. Men sola har stort sett glimret med sitt fravær. Enkelte dager innimellom, og da har jeg vært kjapp ut med solsenga. Men mer regn og overskyet enn sol.

I tillegg har jeg hatt hjemmesommer. Ingen reising på programmet, bare avslapping og ta ting på sparket. Så det har blitt endel turer i skog og mark, litt vindrikking med venner, og litt konserter. Og masse titting på Tour de France, noe som betyr strikking.

Dette var det første som ble ferdig i Juli. Den er jo egentlig for det meste strikket i juni, men ble ikke helt ferdig før juli. Bøvertunkofte til meg selv, strikket i Drops Alpaca. Veldig fornøyd med denne, og har fått brukt den masse i sommer 

Det neste som ble strikket var denne Skappelgenseren. Den er strikket i Puno. Jeg har strikket den for en venninne av min mor. Hun har begynt å tuste litt på sine eldre dager, og begynner stadig på noen strikkeoppgaver. Og så blir det ikke helt ferdig....

Nå hadde jeg ikke noen bestillinger inne, så jeg bestemte meg for å få brukt noe av det garnet jeg har liggende. Tok frem det jeg hadde av en type garn, og fant ut hva jeg skulle strikke utfra mengden garn jeg hadde.

Lavendelkjole fra Marthe Helgetun. Strikket i Sandnes mini duett. Str 6 mnd.

Snuppeline lue fra Kolmpelompe str 1-3 år

Litt vaskekluter er jo alltid greit å ha, spesielt hvis "hushjelpa" snart begynner å virke igjen :)

Gullungen-romper fra Klompelompe, str 12-18 mnd. Strikket i Mirasol fra DSA.


Hårbånd, til barn

Snuppsi babyjakke fra Klompelompe. Strikket i Sandnes minialpakka.

Såpebobleskjørt str 3-5 år. Strikket i Mirasol fra DSA og drops kid-silk.

Når jeg er i byen må jeg gjerne innom en tur på Hobbyhimmelen. Alltid noe kjekt å ha der. Og i praten med en av de ansatte der, kom det frem at hun ønsket seg pulsvarmere. Og da tilbød jeg meg selvfølgelig å strikke et par til henne.

Det ble et par av Frk. Badegakk sine pulsvarmere, med falske fletter. De har jeg strikket mange av tidligere, og det er et veldig flott mønster. Disse er strikket i et flerfarget Evilla garn jeg kjøpte i Tallin for noen år siden.
Og når jeg først var i gang med disse ble det et par til meg selv også


Det er rart med det, bestillinger kommer hjerne i bolker. Plutselig ble jeg kontaktet av flere som ville bestille.

Allerførst var det en mamma som gjerne ville ha en body til til sønn. Den er fra Retro baby heftet til Dale. Den er strikket i Drops baby alpaca Silk i størrelse 12-18 mnd

To søstre kom innom og kjøpte endel av det jeg hadde liggende av babystrikk, og kom også med bestilling på den del. Så det er jeg i gang med nå.



Gullungenromper str 12-18 mnd i drops merino extra fine



Pilotlue 1-3 år i drops merino exstra fine.

Det er flere ting igjen på bestillingslisten til disse to søte søstrene, så jeg har litt å henge fingrene i fremover også. 

Har strikket mye fra den første klompelompeboka, og i morra kommer endelig den nye i postkassa mi. Tenkte kanskje at siden jeg forhåndsbestilte den, så fikk jeg den litt tidligere enn om jeg skulle vente på den i butikken. Men den gang ei. I tillegg har jeg tydeligvis handlet hos de som var aller treigest med å få sendt den ut, de fleste som har forhåndsbestilt fikk den i midten av denne uka. Men i morra.....da er det min tur :)























mandag 18. juli 2016

Ti på topp

Planen min i ferien er å få tatt de toppene i årets Ti på topp som jeg ikke har tatt. Og siden jeg bare hadde tatt 2 av 10, er det jo noen igjen.

I dag tenkte jeg at jeg skulle ta 2 av de korte. Det tenkte jeg forsåvidt i går også da jeg satte kursen mot Søgne. Der gikk jeg til Eidsveden, og tenkte å ta Rannesheia på vei hjemover. Akkurat da jeg parkerte for å starte den, så begynte det å regne. 
De som kjenner meg vet at hvis det er noe jeg liker mindre enn det å bli svett og andpusten, så er det å bli svett og andpusten i regnvær. Så den utgikk.

Planen i dag var derfor å ta Rannesheia,og så svippe innom Sogndalen på vei hjem og ta Suåsheia. Men det var før jeg begynte å rote.....

Jeg skal ikke skryte på meg noe særlig retningssans, men trodde denne skulle gå greit.Gå til nordenden av kunstgressbanen høres jo ikke så vanskelig ut....Ikke det at jeg vet hva som er nordenden, men det regnet jeg med at var greit å finne ut. Og jeg visste jo hvor banen var......

Hvis det bare hadde vært den riktige banen...At noe ikke stemte fant jeg ut ganske fort. Men ikke før jeg hadde prøvd med på to forskjellige veier oppover, en av dem tilogmed med en kjempelang bakke. Fine steder, men ikke rett. 
Desperate meldinger ble sendt til min datter, og da hun tilslutt ringte opp ble jeg forklart at jeg var ved feil bane. 
Sånn ser vi ut da.....

Da var det bare å vandre oppover den rette stien. Vannflaska hadde jeg lagt igjen i bilen, det var jo ikke så langt jeg skulle. Godt da å finne litt å spise i skogen :)

Søte markjordbær

Blåbær

Tyttebær

Turen opp gikk veldig fint, men jeg var glad det var tørt. Kunne fort vært litt glatt enkelte steder hvis det hadde regnet.



Jeg pleier å være veldig god på veien ned igjen, og turbeskrivelsen anbefalte å ta samme rute ned. På et eller annet punkt skjedde det noe der, jeg kom ikke ned samme sted som jeg hadde kommet opp. Men ned kom jeg, og turen i Sogndalen blir utsatt til en annen dag....

Nå skal jeg slenge meg litt i sola, men med den flaksen jeg har i dag så kommer det nok veldig snart masse skyer.