Dame midtveis i livet. Med tanker og funderinger som jeg avogtil har behov for å skrive ned. Jeg går mye på tur, og tar endel bilder når jeg er ute. Driver også med håndarbeid, både til eget bruk og for salg, så det kommer nok endel av det også her. Ellers så blir det vel noen små glimt fra livet mitt.....ihvertfall de tingene jeg har lyst til å dele med hele verden



mandag 25. mars 2013

Visiting Mandal

Endelig fikk vi det til. En lenge planlagt tur ble det noe av tilslutt.

En stille og rolig og veldig sivilisert start på besøket hos Torhild. God mat, god drikke og masse fliring.




Men utpå kvelden rausa det inn med folk. Så med besøk av et gudsord fra landet, en rørlegger, en pensjonist, en lastebilsjåfør og en typograf ble det litt mindre sivilisert, men VELDIG festlig. Bildene fra resten av natta beholder jeg ganske så privat :-)

Men en lang og festlig natt stopper ikke oss fra å ta en tur dagen etter. Kan jo ikke være i Mandal uten å ta en tur i Furulunden.








Denne turen skal garantert gjenntas, og gjerne i sommervær.

Takk for en flott start på påska Torhild.

lørdag 16. mars 2013

Rykk tilbake til start

Ja sånn føles det når jeg kikker ut og ser snøen som laver ned.....tilbake til starten av vinteren.


Det er ikke det at jeg ikke liker snø....Jeg synes snø er fint, det er stemningsskapende, rent, koselig og flott å se på tv.

Det er bare det at jeg ikke liker all jobben som følger med. Ikke liker jeg å måke, ikke går jeg på ski hverken bortover eller nedover. Ikke liker jeg å stå i kø fordi noen duster ikke klarer å kjøre hvis det kommer 5 cm, og ikke liker jeg å kjøre i 35 km i timen på vei til jobb, fordi noen har glemt at det pleier å komme snø i mars, og dermed har skiftet til sommerdekk.

Og ikke liker jeg følelsen av at våren og sommeren er LANGT unna. 

Jeg vil jobbe i hagen, gå barbeint i skoene, drikke vin på terrassen til naboen, gå tur i bare singlet og kortbukse, høre fuglene kvitre og vannet sildre.....

Det er da ikke for mye forlangt det vel ????

søndag 10. mars 2013

Ut på tur og aldri sur


Det er viktig å være godt forberedt når man skal på tur .

Det så jo faktisk ikke veldig lovende ut værmessig da vi startet, sur vind og snøføyke. Men jammen med fikk General Torgeir rett, det ble sol.

Takk for turen til hele den flotte gjengen som var med, både små og store.

4,6 km fikk jeg faktisk klokket inn på telleren, selv om vi ikke tok turen rundt som vi hadde tenkt.
Men grilling, kaste på stikka, hesteskokasting og godt selskap gjorde at jeg er veldig glad for at jeg ikke falt for fristelsen til å bli sittende hjemme i sofaen.

Litt ekstra skryt til Lillian og Torgeir som initiativtager til turgruppa. Dere er gull verd for å få dradd denne tøtta ut ihvertfall.



lørdag 9. mars 2013

Den store lyspæredagen

Av en eller annen grunn synes jeg det er forferdelig kjedelig å skifte lyspærer. Og siden jeg har lamper som har flere lyspunkter, og dermed flere pærer, så blir det jo ikke så veldig nødvendig å skifte en fordi om den går....Jeg har jo fremdeles lys liksom.

Men til slutt så går jo de andre også da, og må man så må man. Kan jo ikke leve i mørket heller. Nå har jeg i lengre tid levd etter slagordet "til helga kanskje...." og nå var det jo helg


Det tok ca 3 minutter å skru ut de som var gått, inkludert transport mellom etasjer, og sånn ca like lang tid å sette i nye. Og så tok det 1 minutt å rydde på plass krakken som jeg fraktet med meg hele runden.

Synes igrunnen det holder som arbeid i dag, var jo tross alt ute og feiret kvinnedagen i går.

Jo forresten, har også skiftet batterier i fjernkontrollen, så nå behøver jeg ikke reise meg opp for å skifte kanal. Så da bare slapper jeg av resten av dagen og lader opp til taxikjøring i natt, og grilltur til Odderøya i morra. 



mandag 4. mars 2013

Før i tiden.....

........da hadde jeg mye tid da.


Sånn i den tiden før jeg fikk mann og barn og sånn. Eller....jeg hadde jo mann, men han var jo nesten aldri hjemme. Den gangen, før i tida, bodde vi på 20 kvadrat, som det tok omtrent en halv time å gjøre reint.
Ikke behøvde jeg å bruke tid på å trene heller, bakken fra t-banen var så lang at det ble gratis trening.

Den gangen, før i tida, jobba jeg faktisk som sekretær. Sånn skikkelig sekretær, som tok telefoner og skrev på datamaskinen. For det hette datamaskin den gangen, ikke pc.
Jeg jobbet i et lite firma som solgte arbeidsklær og verneutstyr.....tror ikke det gikk så bra det firmaet der, for jeg hadde ikke så mye å gjøre.

Vi var 3 ansatte. Sjefen, samboeren til sjefen og meg.
Sjefen kom ofte ikke på jobb før i 10-tida. Han var ikke så glad i å stå opp tidlig.Samboeren hans var veldig glad i å snakke med skilsmisseadvokaten sin i telefonen og så var hun glad i shopping.

Så ofte var jeg alene på jobb. Jeg begynte alltid dagen med å pakke ordrer, og å skrive ut fakturaer på tidligere leveringer. Hvis det var mye å gjøre, brukte jeg nok 2 timer på dette.Resten av dagen satt jeg og strikket eller leste. Fikk lest mange bøker det halve året jeg jobbet der.

Lurer på hvor lenge jeg hadde holdt ut der hvis ikke firmaen hadde gått konkurs....

Men TID hadde jeg jo nok av. Burde ha tenkt på det dengang, og spart litt av den tiden. Hatt en sånn tidskonto....hadde vært praktisk.

Nå har jeg alt for lite tid til å gjøre alt jeg har lyst til.......men jeg tror faktisk jeg er vel så fornøyd med livet mitt nå som jeg var da. Så da er det vel sånn som en venninne kommenterte på forrige innlegg...

" Det gjelder å prioritere, Heidi"

Ha en flott uke folkens, med eller uten nok tid.:-)

søndag 3. mars 2013

Jeg ønsker meg.....





...........tid. Til å lese flere bøker, nyte solen, vaske bilen, besøke venner, drikke vin,levere lottokupong, grave frem terrassen,trene, spise god mat,være lat, ta mange bilder, få gjort ennå mer på jobb,lakke negler spa opp hagen,reise,spise sjokolade.........rett og slett å nyte livet.
Noen som har noen timer til overs som de ikke skal bruke til noe??????

Og så ønsker jeg meg sommer hele året, en utømmelig bankkonto, krøller, en skilpadde og RÅÅÅÅÅSA støvler.....

Ja, også ny bil da....og en båt.....

Egentlig så holder det med tid og penger.....så skal jeg nok klare resten selv :)



Februarstrikk

Ikke noe god på å oppdatere her for tiden......Men her kommer ihvertfall noe av det jeg har strikket ferdig i februar. Har lagt ut noe tidligere, så dette er resten...

Tror jeg må satse på månedsrapporter på strikkingen nå som vi går mot lysere tider, blir liksom ikke noe tid til å skrive så masse. Og så blir det vel et innlegg i ny og ne når jeg føler behov for å meddele noe :)

Ludvig er endelig ferdig. Han har bodd i en pose her ganske lenge, siden det ikke hastet for kunden å få ham ferdig. Men nå ville han ikke bo der lenger, så da slapp jeg ham løs. Er igrunnen artig å strikke....eller ihvertfall å få ferdig. Men er endel pirk med den lille fyren :)

Kristin trengte et nytt sitteunderlag, og det ga meg en mulighet til å prøve nålefilting. Rådet jeg fikk var å passe på at jeg stakk mange nok ganger, og jeg har tydeligvis ikke stukket for få.....Øvelse gjør mester, så neste gang blir det sikkert bedre.

Evighetsprosjekt. Rillestrikket skjerf på pinner 1,75 som jeg fant i mine gjemmer etter mormor. Ikke veldig gøy, så dette ble sånn innimellom-arbeid

Bestilling fra barnehagen ga meg mulighet til å prøve ut det nye sokkegarnet til Sandnes. Mykt og godt, blir spennende å høre hvordan slitestyrken er.

Nå er det en Nillegenser og en Mariusgenser på pinnene, ser ut som det blir en vår fylt av disse to.