Dame midtveis i livet. Med tanker og funderinger som jeg avogtil har behov for å skrive ned. Jeg går mye på tur, og tar endel bilder når jeg er ute. Driver også med håndarbeid, både til eget bruk og for salg, så det kommer nok endel av det også her. Ellers så blir det vel noen små glimt fra livet mitt.....ihvertfall de tingene jeg har lyst til å dele med hele verden



lørdag 31. desember 2011

Den siste dagen.....og den beste dagen

Og den skal feires akkurat sånn som jeg foretrekker å feire nyttårsaften. Med god mat og god drikke, laget av meg selv til meg selv. Og helt alene. Ikke fordi jeg ikke har noen å feire med, men rett og slett fordi det er sånn jeg mest av alt har lyst til å feire den. Og nå som ungene har blitt så store at de har egne planer, så er det fritt frem for mor å kunne gjøre akkurat det.

I tillegg til å kose meg med mat og drikke, er det andre ting jeg pleier å gjøre på denne dagen. Det er den store dagen for mental rengjøring i mitt lille hode. Godt å ha en dag hvor man kan tenke gjennom året som har gått. Putte triste og dumme ting i "boksen" for erfaringer man har lært av, og tørke støv av alle de gode opplevelser og situasjoner som har vært i løpet av året.
Ta en titt på bilder jeg har tatt, og tenke tilbake på de gode stundene som var da, og de flotte menneskene jeg har delt opplevelsene med. 

2011 har vært et godt år. Et år hvor jeg endelig føler jeg har kommet meg skikkelig på fote igjen. Hvor jeg har fått gjort det jeg har hatt lyst til å gjøre. Og blitt kjent med hyggelige menesker som har gjort dagene gode og trivelige.

Det har vært et år med hendelser som har gjort inntrykk. Mest av alt kanskje tragedien i Oslo og på Utøya. Det gjorde sterkt inntrykk på meg som mor. Og gjorde meg enda mer takknemlig for at jeg er så heldig at jeg har to flotte barn, som vokser opp til å bli selvstendige, bestemte mennesker. Med egne meninger og holdninger, og et bevisst forhold til verden rundt seg. Og kanskje kan jeg påta meg bittelitt av æren for at de er så flotte som de er.......:-)

Og så heldig jeg er som har en jobb hvor man kan få lov å bety noe for noen. Og den jobben deler jeg med mine flotte kolleger, tenk så heldige vi er som har verdens viktigste jobb:-)

På nyttårsaften skal man jo ha noen forsetter, og jeg viderefører det samme som jeg har hatt de to siste årene.  Jeg skal bruke tid og energi på de ting og de mennesker som gir meg glede og positive følelser. Og ikke kaste bort tiden på det/de som er negative og ting man ikke kan gjøre noe med.

Utover dette har jeg ikke noen forsetter. Jeg har 3 mål jeg skal nå i løpet av året, men de holder jeg helt for meg selv...ihvertfall til folk oppdager dem:-)

Takk til alle de menneskene som har vært med på å gjøre året mitt så flott. Egentlig så bør jeg vel også takke de som har gjort det motsatte .......de har gjort det lett for meg å finne ut hvem jeg ihvertfall ikke skal bruke energi på. 

Et godt nytt år ønsker jeg dere alle, med bilde av rosen som står i hagen min. Tenk å kunne ta bilde av en rose som holder på å springe ut på selveste nyttårsaften







GODT NYTT ÅR!!!!!!

mandag 26. desember 2011

Koselig julehelg

For første gang skulle vi feire jul hos lillesøster og svoger, i deres nye hus. Mathias og jeg reiste bort på lille julaften, og ble møtt av et flott julepyntet hus.


Ungene pyntet juletreet, mens vi lagde kveldens middag. Den var selvfølgelig torsk, siden det er det vi har vokst opp med som julemiddag. Men det er ikke så populært hos den oppvoksende generasjon, så da har vi det på lille julaften istedet.



Selvfølgeli så var det litt pakking som gjennsto, og vi koste oss og slappet av med tv-titting og prat hele kvelden.

Julaften kom mamma, pappa og Silje bortover, og da var det full rulle hele kvelden. Mat og pakker i lange baner til store og små.


Silje fikk endelig noen å konkurrere med når det gjaldt å stase seg ut med bånd og pakkepynt. For et par de ble til slutt. Vet ikke helt om det er Silje eller Sven Tore som er fineste jeg, men kveldens par ble de ihvertfall.



Frost ute, og godt og varmt inne, ga noen flotte effekter på vinduene. Prøvde å få tatt skikkelig bilder av det, men ikke så lett med mitt vanlige lille kamera. Men syntes det var fint  allikevel jeg



De siste strikkerier før jul

Og nå går det jo faktisk ann å si at det er julegaver, siden jeg ikke fikk lagt det inn før jul. Dette og mye mer av det jeg har lagt inn her tidligere, havnet i en stor kasse til søster og svoger med barn, slik at de skal holde seg varme i vinter. Og selvfølgelig ble det med litt oppvaskkluter til svogeren:-)




Denne er strikket i Lima



Finnmarksvott dame



Og oppvaskkluter strikket i diverse bomullsgarn

Mamma 65 år

Da har mammaen min blitt voksen hun også. Og feiret på behørig vis med familie og venner. Juletreet var som vanlig pyntet til den store dagen, det har vært tradisjon siden hun har bursdag rett før jul.


fredag 23. desember 2011

Stemningsrapport lille julaften

Endelig fikk jeg ungene hjem til jul. I går kl 8 dukket de opp, og da var det klart for litt smaking på julematen. Det er ikke allverden jeg har kjøpt inn, vi skal jo reise avgårde nå i julehelga. Men litt av våre favoritter måtte vi jo ha.



Ellers er alt i rute. Feberen har inntatt heimen, mor har hatt sin juleutblåsning, mitt ryddige julehus ser bombet ut etter at ungene kom med sine ting. Jammen med godt at alt er som det pleier.

Nå skal bilen pakkes for turen til østlandet. Satser på at vi husker alt, og at det vi glemmer ikke er så viktig.

Ønsker alle en riktig så god og trivelig jul. Her blir det hektisk, men gøy

 

søndag 18. desember 2011

Så er det jul igjen....

Og heldigvis er det en annen jul enn i fjor. I fjor var ungene hos faren sin, og jeg lå syk uka før jul og hele romjula. Det var første jula etter jeg flyttet inn her, og jeg syntes jo jeg måtte pynte litt til jul selv om jeg var aleine. Men jeg må ha hatt en dårlig jul, for da jeg fant frem julepynten i år, oppdaget jeg at jeg har kastet masse julepynt........Husker at jeg ryddet litt, og kastet noe som var blitt litt ødelagt, men at jeg har kastet så masse....må ha hatt høyere feber enn jeg trodde. Masse smånisser er kastet, så gjett hvem som skal ut å kjøpe julepynt til halv pris i romjula...

Men jeg har nå noe igjen, og her kommer litt bilder fra årets julepynting.












Juletre skal vi ikke ha i år, siden vi skal reise bort i selve julehelga. Men resten av jula skal vi kose oss og slappe av med god mat og godt selskap.

Og godt selskap blir det i ettermiddag også, da er det selskap for mamma som fyller 65 år i dag. Spent på om hun har pyntet juletreet, hun pleier å gjøre det til bursdagen sin.

Ha en fin 4 søndag i advent, og kos dere med de siste juleforberedelsene.

fredag 16. desember 2011

Hvis jeg var rik

Da skulle jeg hatt personlig shopper. Nemlig en sånn fyr på rundt 20 år som løper rundt og finner alt jeg trenger, mens jeg bare kjører handlevognen. Ikke forsent å oppdra min sønn til det kanskje....kunne gjort alderdommen veldig grei.....må tenke litt på den ja:-)

Men tilbake til saken, jeg har nemlig for første gang hatt en positiv opplevelse på shoppingtur på Sørlandssenteret i julestria. Ikke min julestri, for jeg holder meg langt unna senteret da, men når man skal handle til jobb, må man avogtil gjøre ting men ikke liker. Og jeg liker ikke å handle samtidig som alle andre handler, når de er stresse, når blodtrykket er skyhøyt, og toleransegrensen for hylende unger er langt under normalnivå....

Da hjelper det å ha tatt en telefon til Clas Ohlsson først, og fått vite at når jeg kommer ut skal jeg bare spørre etter Kristian. Og Kristian sto klar til å hjelpe. Jeg skulle ha mye, og store ting. Og kunne bare tusle sakte etter mens Kristian hentet alt det jeg skulle ha.....for en luksus.

Det var en flott avslutning på en arbeidsdag som begynte med nissefest, hvor jeg var nissen som kom på besøk. Et lite øyeblikk oppsto det litt panikk i noen barneøyne, da nissen sa at hun hadde tatt feil sekk med seg, at hun hadde tatt søppelsekken istedet for gavesekken. Men snarrådige barn fant fort ut at nissen bare driver med tull, og harmonien var igjen opprettet.

I morra skal jeg begynne med juleforberedelsene her hjemme. Gavene er jeg ferdig med, nå gjennstår det julevask og pynting. Det er alltid koselig å pynte til jul, så det blir nok julemusikk på full guffe, og så svinger vi langkosten og støvkosten.

Litt strikking har det jo selfølgelig blitt de siste dagene også.


Rosa lue i Lima



Et par Gudbrandssalsvotter til herre.

Da er det rødvinen og finalen i Idol som skal fylle kvelden, og så lader jeg opp til den store julestria.

Ha en nissefylt kveld alle sammen



onsdag 14. desember 2011

Snakk om nisseland...

Ja for det er det "hele" Norge har snakket om de siste dagene...ihvertfall virker det sånn på FB. Linken om den skolen som nektet elevene å gå med nisselue, har dukket opp igjen og igjen de siste dagene på sidene til folk jeg har på min venneliste. (Kanskje jeg burde vurdere hvem jeg har der? Det er et annet spørsmål)

De fleste av dem har sannsynligvis ikke lagt den der av annen grunn enn at de syntes det var en tåpelig ting nekte barna dette. Men da burde de skrevet det i kommentarfeltet. For blant de som har kommentert linkene, er det en overvekt av folk som snakker nedsettende om muslimer, om "snikislamisering", om at vi må jo få beholde det som er typisk norsk, og andre teite kommentarer......Og det samme har skjedd i de fleste aviser som har kommentarfelt...Er det rart det blir krig i verden???

Så vidt jeg har kunnet lese meg til, og jeg har leste hele artikkelen, ikke bare overskriften, så er det ingen muslimer som har krevd dette. Det er rett og slett noen som har vært litt overivrige i inkluderingens og snillismens navn og funnet ut at dette kunne nok komme til å provosere noen (les muslimer)

Snakk om tull. Jeg har både venner og kolleger som er muslimer, og i forbindelse med jobb så treffer jeg mange muslimer hver dag, fra de ytterst religiøse til de mer moderate. Og aldri har jeg hørt noen av dem ytre noe ønske om å slippe å se nisseluene i forbindelse med juleavslutninger eller noen som helst annen sammenheng. Det samme kom frem i intervjuer med muslimer på tv, de skjønte ikke hvorfor dette var blitt gjort. Heldigvis så har rektor på gjeldende skole stått frem på tv og erkjent at dette var nok ikke det lureste de har gjort....det skulle bare mangle.

Dette får meg til å lure på hva slags land vi lever i. Er vi konstant på leiting etter å få bekreftet at "farlige krefter" er i gang med å overta landet vårt?? Er vi et land av skjulte rasister? Hva slag holdninger har vi egentlig? Jeg har ikke noe svar på dette, og mange vil sikkert være uenig i det jeg har skrevet. Men det bryr jeg meg egentlig ikke noe om. Det er fordelen med å ha min egen blogg, jeg kan skrive akkurat det jeg vil, og mene akkurat det jeg vil.
Og selvfølgelig skal også andre få lov til det, men da får de trekke nisselua litt opp, og ihvertfall forholde seg til den faktiske situasjonen, ikke bruke det som en unnskyldning for å kunne trykke ut av seg masse dritt....

Ha en fortsatt god førjulstid, med eller uten nisselue



søndag 11. desember 2011

Julestemning på gang???

Vel, ikke helt. Ikke ennå ihvertfall. Men  roen har ihvertfall senket seg etter at eksamen ble levert på fredag. Det var fantastisk å våkne lørdag morra (etter julebord på fredagen), og kjenne etter at man ikke behøvde å sette seg å skrive. Mange år siden jeg har hatt den følelsen ja.

Nå har Mathias vært her i helga, og vi koste oss med pinnekjøtt i går kveld. Julegaver strikkes, både til egne gaver og på bestilling for andre. Håndballjentene er i gang, og skiskyting er på tv....bør jo gi litt julesteming det.....
Kan forresten ikke huske sist jeg var så seint ute med å handle julegaver, Har faktisk ikke kjøpt noen ennå, med unntak av de jeg produserer selv da. Får ta meg en dag til uka og shoppe litt etter jobb, godt lønninga kommer i morra:-)

Julepyntingen tar jeg neste helg, så er alt klart til ungene kommer på torsdagen. Det er min jul i år, så da skal de være hos meg hele jula. Lille Julaften tar vi turen til østlandet for å feire jul i det nye huset til lillesøster og svoger. Det blir koselig, har ikke sett huset før, så det gleder jeg meg til. Men vi må pynte her også, skal jo være her i romjula, og jeg pleier å ha julepynten fremme til 20.dag jul. Så jeg får kost meg i mitt eget julepyntede hus også. Godt med litt av hvert:-)

Fremdeles ikke lurt å legge ut egne julegaver, men de jeg strikker på bestilling kan jo legges ut. Så her kommer det jeg har koblet av med på kveldene i eksamenstiden.

Fortsatt god førjulstid til alle lesere:-)


En hundegenser med hette har jeg strikket. Oppskrift fra Drops. Og snille bamsemumsen til naboen stilte villig opp som modell. Litt liten til ham, men etter jul må jeg nok strikke en til ham også. Må jo ta vare på gode naboer:-)

Har også blitt litt lueproduksjon. Oppskriften er Drops 135-16, men jeg har brukt litt annet garn enn det som står i oppskriften.


Denne er i Sterk fra DSA



Denne er i Lima fra Drops



mandag 5. desember 2011

Midt i eksamen

og hodet fullt av strategier og planer.....får det vel i system etterhvert. Ikke mye tid til blogging, det har ikke førsteprioritet akkurat nå. Får satse på å komme sterkere tilbake etterhvert....

Litt har jeg fått strikket innimellom, så her kommer det som ikke har vært avbildet på bloggen tidligere.




Gensere til to brødre, strikket for deres mormor. Vet at de passer, siden guttene går i bhg hos oss. Har sneket meg til litt måling for å være sikker på at de ble passe størrelse



Ribbestrikket skatelue i et garn som heter Maskot. Har aldri hørt om det garnet før, men det kom sammen med mye annet som jeg aldri har hørt om i en sekk med garn fra en gammel dame. Og man finner jo alltid noe å bruke det til.....

Da kaster jeg meg over bøkene igjen, skal levere til fredag, så jeg er i god rute. Liker å være ferdig i god tid, og å ha tid til å flikke litt på det siste dagen...